• پرتال مشتریان
  • تلفن : 23-21-22885320-021
  • راه اندازی محیط اجرایی
  • پیکره بندی پروژه اجرایی
  • گرفتن لاگ در db
  • اجرای پروژه موتور اجرایی

طبق آنچه در قسمت پیشنیازهای نصب زی فریم بیان شد، برنامه هایJDK وNetBeans در کنار زی فریم باید نصب شده باشند. هنگامی که برنامه در زی فریم طراحی شد، باید برنامه NetBeans را اجرا کرد (محیط نرم افزار NetBeans در زیر نشان داده شده است) تا با استفاده از آن بتوان خروجی برنامه را در اکسپلورر مشاهده نمود.

زی فریم
زی فریم
 
نکته
پیش از نصب NetBeans ابتدا باید JDK بر روی سیستم نصب شده باشد. سپس NetBeans ترجیحا نسخه 8.2 نصب شود.

 

باز کردن پروژه Workspace

پس از اجرا شدنNetBeans، باید پروژه Workspace (همان پوشه ای که از وبسایت زی فریم دانلود و از حالت فشرده خارج شد) از طریق مسیر File >> Open Project باز شود. در این قسمت ابتدا باید وارد پوشه Workspace شده و سپس از میان دو پوشه ای که مشاهده می شود، پوشهZFAPP انتخاب و Open شود.

زی فریم

 

پس از باز کردن این پروژه، می توان محتویات داخل این پروژه را در پنجره Projects مشاهده نمود.

زی فریم

 

در صورت عدم مشاهده این پنجره، می توان آن را از طریق مسیر Windows >> Project فعال و مشاهده کرد.

برای اجرای پروژه زی فریم، ابتدا باید پیکره بندی پروژه اجرایی صورت گیرد. منظور از پیکره بندی پروژه در واقع اصلاح اطلاعات داخل فایلی با نام zf.configdata است. این فایل برای اجرای پروژه بسیار حیاتی بوده و به صورت پیش فرض داده هایی درون آن قرار داده شده است که هر کدام مسئولیت ویژه ای بر عهده دارند.

زی فریم

 

برای دسترسی به zf.configdataو اعمال اصلاحات لازم، ابتدا این فایل باید درون درختواره از طریق مسیر ZFAPP >> Web Pages >> zf.configdata باز شود. سپس اصلاحات لازم طبق راهنمایی که در ادامه آورده می شود صورت گیرد.

زی فریم

 

این فایل از تعدادی کلید واژه تشکیل شده که به هر کدام مقدار ویژه ای اختصاص یافته است.

Project = zframeapplication1

در این قسمت نام پروژه باید نوشته شود. از آنجایی که در قسمت لاگ نرم افزار برای نمایش رخدادهایی که در سیستم شکل می گیرد از این نام استفاده خواهد شد، لازم است که این نام حتما لاتین باشد. لاگ نرم افزار برای مدیریت دیباگینگDebugging و موارد دیگر بسیار کمک کننده خواهد بود.

DataBaseTypeID = 1

در زی فریم برای هر نوع بانک اطلاعاتی یک عدد به عنوان ID در نظر گرفته شده است. در این قسمت باید عدد متناسب با بانک اطلاعاتی مورد نظر که موتور اجرایی زی فریم باید به آن وصل شود قرار می گیرد . در این آموزش از آنجایی که از بانک اطلاعاتی MSSQL Server استفاده شده است، عدد یک وارد می شود. فهرست بانک های اطلاعاتی و ID آنها در زی فریم در جدول 1 آورده شده است.

جدول1 – بانک های اطلاعاتی و ID آنها در زی فریم

نوع بانک اطلاعاتیID تعریف شده در زی فریم
MSSQL Server Microsoft1
Oracle2
IBM DB23
MYSQL4
PostgreSQL5
DBUserName = sa

نام کاربری بانک اطلاعاتی در این قسمت نوشته می شود. برای مثال در SQL Server کاربر پیش فرض SA در نظر گرفته شده است (مخفف SQL Admin)

DBPassword = password

کلمه عبور برای دسترسی به بانک اطلاعاتی مربوط به کاربر ثبت شده باید در این قسمت نوشته شود

ProjectConnectionString= jdbc:sqlserver://127.0.0.1:1433;databaseName=ZF_MD

در این قسمت، آدرس بانک اطلاعاتی موتور اجرایی زی فریم با استاندارد JDBC نوشته می شود. توجه شود که نام کاربری و کلمه عبور بانک اطلاعاتی در این قسمت درج نشود، زیرا در بخش های قبل ثبت شده است.

System_ID = 1

در این قسمت باید کدApplicationID وارد شود که می توان مقدار آن را در قسمت مدیریتApplication در ZIDE مشاهده نمود.

زی فریم

System ID به موتور اجرایی زی فریم می گوید که نرم افزار پیش فرض کدام سیستم است.

SetupUserName = admin

در حال حاضر تغییر این گزینه ضرورتی ندارد و به همین شکل مناسب است.

SetupPassword = admin

در حال حاضر تغییر این گزینه ضرورتی ندارد و به همین شکل مناسب است.

Debug = 1

در فرایند توسعه نرم افزار هنگامی که نرم افزار نهایی نشده و در محیط اجرایی استقرار پیدا نکرده است، توسعه دهنده باید قادر باشد که سیستم خود را Debug کند. بدین منظور این گزینه باید برابر با یک قرار گیرد، در غیر این صورت توسعه دهنده دیگر نمی تواند به صورت لحظه ای و فورس در سیستم تغییر ایجاد کند.

Jar = D:\WorkSpace\REF_LIB ;

زی فریم برای کامپایل کردن فایل های جاوا (که در قسمت آموزش پیشرفته به آن پرداخته خواهد شد) نیاز به تعدادی فایل های کتابخانه ای دارد. به همین منظور برای دسترسی زی فریم به این فایلها، مسیر پوشه آنها و یا خود فایل با استفاده از این قسمت به موتور زی فریم معرفی می شود. در حال حاضر نیازی به تغییر آن نیست.

TraceLevel = -1

اولویت لاگ گرفتن رویدادها در زی فریم در این قسمت تعیین می شود. این مقدار در زی فریم به گونه ای تعریف شده است که هر چه عدد لاگ گرفتن یا به عبارت صحیح تر درجه یا Level لاگ گرفتن بالاتر باشد، عملیاتی که در حال انجام است از اولویت بالاتری برخوردار بوده و حیاتی تر و مهم تر است. اگر این مقدار برابر با (1-) در نظر گرفته شود، تمامی لاگ های کارکردی سیستم در خروجی قسمت لاگ قابل مشاهده خواهند بود و اگر این مقدار برابر 4000 (بالاترین درجه لاگ گرفتن در زی فریم برابر 4000 تعریف شده است) قرار داده شود، دیگر هیچگونه لاگی در سیستم مشاهده نخواهد شد، به غیر از خطاهای سیستمی که بدون هیچگونه اولویت بندی نمایش داده می شوند. توسعه دهنده می تواند این مقدار را به صورت لحظه ای و در حال اجرا نیز تغییر دهد که در قسمت مدیریت کارکرد و پشتیبانی به آن پرداخته خواهد شد. در حال حاضر تغییر این مقدار ضرورتی ندارد و به همین شکل مناسب است.

ConnectionPool = 5

این عدد نمایانگر تعداد مسیرهای ارتباطی رزرو شده برای برنامه اجرایی و بانک اطلاعاتی است. توجه شود که چنانچه توسعه دهنده در قسمت تعریف سیستم در ZIDE این عدد را مقدار دهی کرده باشد، اولویت با آن مقدار است. در حال حاضر تغییر این مقدار ضرورتی ندارد و به همین شکل مناسب است.

MaxQueryTimeoutSecond = 0

این عدد (بر حسب ثانیه) بیانگر میزان زمان لازم برای دریافت داده ها از بانک اطلاعاتی است. عدد صفر بیانگر آن است که صرف نظر از مقدار زمان لازم برای پردازش بانک اطلاعاتی، سیستم باید صبر کند تا جواب را از بانک دریافت نماید (پیشنهاد می شود تغییری در این مقدار صورت نگیرد.)

PageLoadTimeout = 0

مقدار زمان مجاز (بر حسب ثانیه) برای ساخت صفحات وب توسط موتور اجرایی با این مقدار مشخص می شود. مقدار صفر بیانگر آن است که سیستم هیچ محدودیتی نداشته و اگر بارگذاری یک فرم حتی ساعتها به طول بیانجامد، سیستم به عملیات خود ادامه داده تا صفحه بارگذاری شود. اما اگر این مقدار به عنوان مثال برابر با 20 قرار داده شود، بیانگر آن است که تمامی فرم ها باید حداکثر طی 20 ثانیه در اختیار کاربر قرار گیرند. در غیر این صورت، سیستم بدون آنکه خروجی مورد نظر را نمایش دهد، تنها پیامTimeout را به کاربر نشان خواهد داد. (پیشنهاد می شود تغییری در این مقدار صورت نگیرد.)

MetaDataConnectionPoolCount = 5

این عدد نمایانگر تعداد اتصالات رزرو شده برای موتور اجرایی زی فریم و بانک اطلاعاتی است که مقدار آن به میزان درخواست، تعداد کاربر و همچنین منابع سخت افزاری بستگی دارد.
(پیشنهاد می شود تغییری در این مقدار صورت نگیرد)

در زی فریم از بسیاری از فرایندها و رخدادها همچون ذخیره اطلاعات فرم، ویرایش اطلاعات داخل فرم، حذف داده ها و ... به صورت پیشفرض لاگ گرفته شده و در داخل بانک اطلاعاتی مربوط به لاگ ذخیره می شود. با قرار دادن مقدارLogDisable برابر با عدد یک، می توان این قسمت را به طور کل غیر فعال نمود.

موارد ذیل بیانگر خصوصیات مربوط به اتصال بانک اطلاعاتی برای لاگ گرفتن است.

LogDisable = 0
LogConnectionPoolCount = 3
LogDataBaseTypeID = 1
LogDBUserName = sa
LogDBPassword = password
LogProjectConnectionString =jdbc:sqlserver://127.0.0.1:1433;databaseName=ZF_MD
LogMaxStatements = 100
LogMaxStatementsPerConnection = 0

تعداد اتصالات رزرو شده برای موتور اجرایی زی فریم و بانک اطلاعاتی جهت گرفتن لاگ در این قسمت تعریف می گردد. این مقدار به میزان درخواست، تعداد کاربر و همچنین منابع سخت افزاری بستگی دارد.
(پیشنهاد می شود تغییری در این مقدار صورت نگیرد)

FileDatabasePath =D:\myDBFile\

در زی فریم برای سهولت ذخیره فایل ها، یک مکانیزم ذخیره سازی اطلاعات در خارج از بانک اطلاعاتی ایجاد شده است. در این قسمت می توان به مدیریت و تعیین آدرس پوشه سرشاخه برای ذخیره فایل های ارسالی توسط کاربران (که در نرم افزار به آن نیاز است) پرداخت. لازم به ذکر است که می توان فایل ها را داخل بانک اطلاعاتی نیز ذخیره نمود.

zframeotp = 1
csrfservertokenname = XCSRFTOKEN
csrfclienttokenname = CCSRFTOKEN

موارد فوق برای پیکره بندی موارد امنیتی زی فریم استفاده می شود که پیشنهاد می شود تغییری در این مقادیر صورت نگیرد. زیرا برای توصیف هرکدام نیاز به دانش امنیت نرم افزار و موارد دیگر است (در قسمت آموزش پیشرفته به آنها بیشتر پرداخته خواهد شد.)

اکنون پس از انجام پیکره بندی می توان پروژه را اجرا کرد. به همین منظور، کافیست تا بر روی دکمه RUN در نوار ابزار NetBeans کلیک شود تا پروژه اجرا گردد.

زی فریم

هنگام اجرای پروژه، سه برگه در پنجرهOutput باز می شود که نمایانگر روند اجرای پروژه است.

زی فریم

هنگامی که نرم افزار اجرا شود، داخل پنجره مرورگر، صفحه ای مشابه تصویر زیر قابل مشاهده خواهد بود.

زی فریم

در این لحظه قسمت اجرایی زی فریم راه اندازی شده است و می توان با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور پیش فرض زیر وارد سامانه شد.

نام کاربری: admin
کلمه عبور: 123456

اکنون تنها یک مرحله باقی مانده است که باید انجام شود. پس از باز شدن محصول تولید شده در مرورگر، باید آدرس موجود در نوار آدرس این صفحه کپی شود.

زی فریم

سپس باید در نرم افزار ZIDE از طریق مسیر Windows >> Application Management وارد قسمت مدیریت سیستم و اپلیکیشن شد. سپس برنامه نویس باید پس از انتخاب اپلیکیشن مورد نظر (محصولی که در حال تولید آن است)، با زدن دکمه Edit Application وارد صفحه ویرایش اپلیکیشن شود.

زی فریم

در نهایت، آدرس کپی شده از نوار آدرس مرورگر را در قسمتApplication URL وارد کرده و ذخیره کنید.

 
نکته
آدرس نرم افزار باید بدون هیچ گونه زیر مجموعه ای وارد شود، مانند:
http://localhost:8080/ZFAPP/

نصب و راه اندازی زی فریم به پایان رسید، اکنون می توان از زی فریم برای تولید نرم افزار بهره برد.

best tracker