نرم افزار زی فریم دارای سه بخش اصلی محیط اجرایی، موتور وب اپلیکیشن و پایگاه داده است. هر نرم افزار کاربردی نیازمند یک محیط اجرایی کاربر پسند است تا به وسیله ی آن توسعه دهندگان بتوانند به بهترین شکل از امکانات ارائه شده توسط نرم افزار استفاده کنند. از طرفی برای ذخیره سازی اطلاعات مربوط به پروژه، انواع بانک های اطلاعاتی در نظر گرفته شده است، تا توسعه دهندگان بتوانند با استفاده از موتور اجرای وب اپلیکیشن تمامی این اطلاعات را از درون این بانک ها واکشی کرده و خروجی آن را در یک اپلیکیشن مبتنی بر وب به کاربران نهایی نمایش دهند.
برای سهولت و همچنین استاندارد سازی تولید در زی فریم محیط توسعه ای طراحی شده و در اختیار برنامه نویسان و توسعه دهندگان زی فریم قرار داده ایم که با استفاده از این محیط تمامی امور از مدیریت موارد کاربرد ، طراحی فرم ، طراحی سرویس ، گزارش ، مانیتورینگ ، دیباگ کردن و خیلی دیگر از موارد مورد نیاز برنامه نویسان در این محیط وجود دارد. از آنجایی که محیط توسعه به بانک اطلاعاتی کسب و کار ، بانک اطلاعاتی متا دیتا و همچنین محیط اجرا متصل می شود، قابلیت ارسال فرامین به روز رسانی ، ویرایش اطلاعات و خیلی موارد دیگر به سادگی فراهم و در اختیار توسعه دهندگان قرار می گیرد.
مهمترین بخش زی فریم محیط اجرایی آن می باشد که تمامی قسمت های طراحی شده توسط برنامه نویسان را از داخل بانک اطلاعاتی واکشی می کند و در قالب برنامه ای کاربردی به کاربر نهایی نمایش می دهد. محیط اجرایی زی فریم با تکنولوژی های گوناگونی مانند ماکروسافت دات نت ، جاوا ، GoLang، PHP سازگاری دارد. این محیط امنیت ، سفارشی سازی ، کارایی ، بهینه سازی خروجی ، گزارش و خیلی دیگر از نیازمندی های برنامه را در اختیار برنامه نویسان قرار می دهد، تا آن ها بتوانند به سریع ترین شکل ممکن برنامه را برای کاربر نهایی آماده سازند.
زی فریم تمامی اجزای یک برنامه را شامل فرم ها ، کنترل ها ، مکانیزم دسترسی و کنترل ، سورس کد ها ، کوئری های مورد نیاز و همچنین قالب های گرافیکی را در داخل بانک اطلاعاتی نگهداری می کند، که به آن متا دیتا گفته می شود. به غیر از آن، بانک اطلاعاتی دیگری نیز که مربوط به خود برنامه توسعه داده شده می باشد (Business Database)، در نظر گرفته شده است. در اکو سیستم زی فریم این دو دیتابیس میتوانند به صورت جداگانه و یا یگانه (در هم ادغام شوند) باشند. همچنین این قابلیت وجود دارد که حتی نوع بانکهای اطلاعاتی متفاوت از یک دیگر باشد (به عنوان مثال اوراکل در کنار SQL Server). در زی فریم قابلیت پیاده سازی نرم افزار با رویکرد منولیتیک و همچنین میکروسرویس به سادگی امکان پذیر می باشد. در حال حاضر 5 بانک اطلاعاتی پر کاربرد در زی فریم پشتیبانی میشود، و امکان استفاده از بانک های اطلاعاتی غیر رابطه ای نیز وجود دارد.
گروه توسعه زیر ساخت نرم افزاری زی با نام تجاری Zframe، با بهره گیری از نیروهای متخصص و مجرب با رویکردی نوآورانه از سال 1387 فعالیت خود را آغاز و اقدام به تولید نرم افزار قدرتمند زی فریم نمود.
زی فریم به عنوان یک محصول نرم افزاری (SPL) در واقع همچون یک خط تولید نرم افزار است که با استفاده از آن می توان به سرعت، بدون نیاز به تسلط به دامنه وسیعی از تکنولوژی ها، یک نرم افزار مبتنی بر وب کارا، امن و یکپارچه تولید نمود.